Het Koor

Kamerkoor Rotterdam  is ontstaan in 1972. Begonnen als klein gelegenheidskoor, is ons koor inmiddels uitgegroeid tot een amateurkoor dat de ambitie heeft om in het Rotterdamse culturele leven een gevarieerd repertoire ‘ten gehore te brengen’. Dit strekt zich uit van de Renaissance tot hedendaagse muziek.

Het koor bestaat momenteel uit 26 leden. Hoewel de leden ook uit de wijde omgeving komen, richten wij ons vooral op de stad Rotterdam en haar bewoners.

We geven eigen concerten, maar zoeken ook de samenwerking met andere muziekgezelschappen, treden op in concertseries en sluiten aan bij evenementen in de stad. De afgelopen jaren hebben wij bijvoorbeeld opgetreden tijdens een dansvoorstelling in de Rotterdamse schouwburg, bij een internationale conferentie over `Armoede in de stad` en bij de 4 mei herdenking bij het Nationaal Koopvaardijmonument. We hebben anderen uitgenodigd met ons te zingen of te musiceren, zoals het  Maasstedelijk     meisjeskoor, dubbelkwartet Octare en Klassiek op Zuid. Ook werkten we geregeld mee aan de Evensong in de Laurenskerk en aan de Kaarsjesavonden in de Pelgrimvaderskerk. Zowel in Rotterdam als daarbuiten (o.a.Delft, Schiedam,Westmaas en Mijnsheerenland), gaven we concerten met professionele solisten en begeleiders.

We hopen ook dit jaar, dat extra feestelijk is vanwege het 45 jarig bestaan van ons koor, onze liefde en passie voor muziek te kunnen delen met andere mensen in de stad.