Het Koor

Kamerkoor Rotterdam is opgericht in 1972. Begonnen als klein gelegenheidskoor, is ons koor inmiddels uitgegroeid tot een amateurkoor dat de ambitie heeft om in het Rotterdamse culturele leven een gevarieerd repertoire ten gehore te brengen.
Dit strekt zich uit van de Renaissance tot hedendaagse muziek.

In 2017 vierde het koor haar 45-jarig jubileum. Dit jubileum is gevierd met een jubileumconcert ‘Rondom Barok’ in de Breepleinkerk, een prachtige reis naar Berlijn met als hoogtepunt een optreden in de Gedächtniskirche en als afsluiting van het jaar een feestelijk concert met dans, ‘Rozengeur en maneschijn’ in de Pelgrimvaderskerk.

Het koor bestaat momenteel uit 24 leden. De zangers komen uit Rotterdam en omgeving. Tweemaal per jaar studeert het koor onder de inspirerende leiding van Hanneke Verbeek een nieuw programma in.
Kamerkoor Rotterdam is betrokken op de stad Rotterdam en zoekt graag aansluiting bij concertseries, muziekgezelschappen en evenementen in de stad. Bijzonder hoogtepunt afgelopen jaar was het optreden tijdens de Rotterdamse operadagen in de voorstelling ‘Dido Dido’.

.